תפריט

אשד הריפוי: 10 כללים לטיפול ב"שפעת מסטיק" (מחלת חורף נמתחת ונמרחת)

אני מאמין שאת הפסקה הראשונה כבר שמעתם הרבה בחייכם, אבל את הפסקאות הבאות המבוססות עליה- קצת פחות…

אז אם נשאל כל רופא מה התפקיד של העלאת חום בגוף בזמן מחלה זיהומית (משפעת ועד דלקת קרום המוח), הוא יעיד שתפקידה ליעל את פעילות מערכת החיסון. בטמפרטורה גבוהה תאי מערכת החיסון מתחלקים מהר יותר, חדירותם דרך הרקמות עולה, ניידותם וקצב תנועתם גובר וכו'… ובאותו זמן (כך יוסיף הרופא), החיידק או הווירוס המחוללים את המחלה ("פתוגן" במילותיו), נתקלים בשינוי קיצוני של תנאי מחייה שמאט ומגביל את פעילותם. הנה 2-0 למערכת החיסון. ובכל זאת, תרופות להורדת חום כגון אקמול עדיין ניתנות על ידי רופאים רבים ל"הקלת תסמיני השפעת". ואם לא היה ברור, אז הנה-חד משמעית: תרופות להורדות חום מאטות את קצב הריפוי ממחלות זיהומיות!

אבל מטרת המאמר היא לא תעמולת נגד אקמול. גם ככה אנחנו בעולם של אמון הולך וגובר בריפוי טבעי, נכון? הרבה אמהות כבר לא נלחצות מחום 39ºC, והחזקות בהן אפילו לא מ- 40ºC; ורבים מהקוראים גם נמנעים ככל הניתן מאקמול. ואלה שלא- מודעים למחיר, אני חושב… ועדיין יש לפנינו קפיצת מדרגה נוספת:

רובכם בטח מכירים מחלת חורף קלה אך מתמשכת. מין שפעת כרונית כזו של שבוע- שבועיים עם חולשה, אולי קצת חום או תחושת חום, נזלת/ליחה/שיעול/צמרמורות, או קצת מכל אחד. זה מעיד על חוסר אנרגיה ויכולת של הגוף להעלות את החום ולהשתמש בחוסן שלו על מנת לנקות את הגוף ממחולל המחלה, לרוב וירוס. זה בעיקר קורה אצל מבוגרים, שגם לא מאפשרים לעצמן להיות חולים, ואז "פורסים את המחלה בתשלומים עם ריבית".

פלפל חריף (Capsicum annum)
פלפל חריף (Capsicum annum)- הפוך מאקמול

וכבר הגיעו אליי מטופלים שלקחו את הפורמולות הטובות ביותר לשפעת עם כל הסמבוק, האכינציאה, האיסאטיס והמרווה (כולל כמובן גם כאלה שהשתמשו פורמולות שקנו בעבר ממני), ונשארו "חולים-בריאים" ימים ואפילו שבועות. וזה כי למרות "שעל הנייר" הצמחים שהם לקחו הינם ממריצי חיסון או אנטי ויראליים, למעשה הם לא תרמו להגברת החוסן הנובע מחום. ומחלות "מסטיק" (שנמתחות ונמרחות) צריכות חום. וכבר ראיתי שפעת כרונית שנמשכה 3 שבועות-  שעברה לפתע אחרי יום אחד בלבד, רק מעצם שינוי האסטרטגיה להגברת החום. בדיוק ההיפך מהאקמול. אז זה אולי החידוש. כי כשהחום נמוך או גבוה מעט, לא רק שלא מורידים חום… אלא מעלים חום!

ובמצב זה אפשר לעשות  גם כמה שינויים פשוטים לעת ימי המחלה (חוץ מוויתור על אקמול).

  1. קודם כל מורידים את הצמחים המקררים: הסמבוק, האיסאטיס והמרווה, ובמקרי שפעת מסטיק- גם את האכינציאה.
  2. ואז עושים חליטות ומרתחים (כך עושים) של צמחים מחממים כמו: קינמון, ג'ינג'ר, קצח, קורנית, טיון השמש, ומעט פלפלת (פלפל חריף מיובש). הנה פורמולה יעילה למקרים אלה. לצמחים האלה גם פעילות מייזעת. הייזוע בראייה הסינית הינו תהליך המאפשר לגוף ל"סלק את פלישת החיצון", כלומר את גורם המחלה הזיהומית.
    ג'ינג'ר, קינמון ופלפל חריף- צמחים מחממים ומייזעים
    ג'ינג'ר, קינמון ופלפל חריף- צמחים מחממים ומייזעים

     

  3. נפרדים לשלום ממוצרי חלב, סוכר, קמח לבן מזון מטוגן ומעובד. לפחות עד סוף החורף.
  4. נפרדים גם מדברים "בריאים" כמו טופו, אבוקדו, טחינה, עגבניות, מלפפונים (בריאים, בריאים… אבל לא עכשיו)
  5. מקדמים בברכה ממרחים כמו פסטו ושמן זית עם זעתר (במקום הממרחים שהשמצתי).
  6. מוותרים על פירות, בעיקר על פירות כמו בננות, תפוזים, קלמנטינות. אפשר תפוחים, אם ממש רוצים, עדיף בשעות הבוקר.
  7. אוכלים שורשים מבושלים ואפויים. מרק כתום עם בטטות, גזרים, שורשים של פטרוזיליה וסלרי, ירקות שורש בתנור.
  8. אוכלים מתובל- הל, ג'ינג'ר, ציפורן, עלי דפנה, כורכום, כמון, פפריקה, שום, בצל וכו'… לתבל בנדיבות ובמידת הטעם הטוב.
    שום ובצל- תרופה טבעית עתיקת יומין כנוגדת טפילים ותולעי מעיים
    שום ובצל- תרופה טבעית עם אנרגיה חמימה לחיזוק מערכת החיסון ולפעילות נוגדת זיהום

     

  9. לא אוכלים קר. גם לא סלט "בריאות". ואם ממש רוצים Israeli dinner  (לחם, ממרח, ביצה, סלט)- אז להקדים אותה לצהריים, יחד עם התייחסות להערות לגבי איזה ירקות ואיזה ממרח. וארוחת ערב- חמה בלבד, רצוי מרק עם שורשים.
  10. הקור נכנס לגוף דרך כפות הרגליים, הכליות והצוואר. דואגים לחימום טוב של האיזורים האלה. גם אם אתם לא חווים שם קור.

עשו ותיראו- מערכת החיסון שלכם תחגוג. וכן, שינוי מהיר ומיידי בהחלט אפשרי. ואחרי שמתחזקים, אם רוצים לחזור לטופו ולאבוקדו- זה אפשרי. אבל אולי תיווכחו שעבורכם- את החורף כדאי להעביר בחימום התזונה לכל אורכו.

אש אחת- כל אש היא ניצול מחדש של אנרגיית שמש שנאגרה בחומר

 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מאמרים - הספריה של הידע וחכמת הצמחים

לחצו על התמונה המתאימה למעלה, לקריאת סדרת המאמרים שמעניינת אתכם.